Akoestisch gitaar klankgat

Menno Smit

Als kind hoorde ik thuis veel muziek. Mijn vader draaide allerlei langspeelplaten met heel uiteenlopende stijlen. Van alle instrumenten trokken zowel de Spaanse als de elektrische gitaar (tot spijt van mijn ouders) me erg aan. Ik kreeg les van een goede leraar die van alle markten thuis bleek. Met diverse vrienden die ook muziek maakten vormden we al snel bandjes.

Toen ik ouder was wilde ik van de muziek mijn beroep maken en deed na de middelbare school met succes toelating voor het Conservatorium Alkmaar. Daar behaalde ik het diploma Docent Gitaar. Daarna studeerde ik nog twee jaar verder aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

Sinds 1990 ben ik als elektrisch en akoestisch gitaardocent en bandcoach pop en jazz verbonden aan Artex-Kunstenschool Texel. Daarbij heb ik een lespraktijk aan huis in Heerhugowaard.

Tot op de dag van vandaag speel ik in verschillende bands en jazzformaties, waarmee ik optredens heb gedaan in cafe's en kleine theaters, zoals het Scagon Theater in Schagen, het Parool Theater in Amsterdam en bij SBS Jazz in Provadja Alkmaar.

© Menno Smit | Amatist 23 | 1703AP | Heerhugowaard | menno@gitaarles-heerhugowaard.nl